Nieuws

Bert aarts ECA tech

Omdat van huis uit werken steeds actueler zal worden en er in de cloud gewerkt moet worden kan naast hosting en websites bouwen nu ook een beroep op mij worden gedaan voor de implementatie van Microsoft Office 365.
Bedrijven zijn soms huiverig om met kleine zelfstandigen te werken als het op ICT aankomt. Regelmatig hoor ik toch wel de vraag hoe zit het met de continuïteit.
Na een onderbreking ben ik weer lid van de landelijke vereniging ICT-Profs. Binnen de vereniging is enorm veel kennis aan boord en kunnen ZZP'ers naar hun klanten continuïteit garanderen. Via ICT-Profs werkt de uitwisseling van kennis perfect en worden problemen snel opgelost.
Meer weten https://experthosting.nl

14 juni 2022 Nieuwe regels voor slimme apparaten en digitale producten (27 april 2022)

Er gelden nieuwe regels voor de verkoop van slimme apparaten en digitale producten, zoals apps, e-books, streamingdiensten, slimme koelkasten en smart tv’s. Verkoop je producten met een digitale inhoud of verleen je een digitale dienst? Dan gelden de volgende regels:

  1. Je bent als verkoper verantwoordelijk voor een goed functionerend product.
  2. Je moet (veiligheids- en software-) updates leveren.
  3. Als het digitale product niet werkt, moet je een oplossing bieden.

De nieuwe regels gelden voor alle landen binnen de Europese Unie (EU).
https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/wetten-en-regels/wetswijzigingen-voor-zzpers-per-1-juli-2022/#5

11 april 2022 ESET-onderzoekers ontdekken Industroyer2 bij geplande aanval op Oekraïense energiecentrale

ESET onderschept aanval op Oekraïnse energiecentrale

Een Oekraïense energiecentrale is aangevallen door Industroyer malware. ESET-onderzoekers reageerden op het cyber-incident en werkten samen met CERT-UA om het netwerk van de energiecentrale te herstellen en te beschermen. CERT-UA en ESET ontdekten tijdens de samenwerking een nieuwe variant van Industroyer-malware. Deze heeft de naam Industroyer2 gekregen.

Bijzonderheden van deze aanval:

  • Aanval vermoedelijk sinds eind maart in voorbereiding
  • Gericht op platleggen van volledige energiecentrale
  • Combinatie van Wiper/Sabotage Malware
  • Malware spreekt ICS protocol
  • Aanval richt zich ook op Linux/Solaris

Meer weten? Houd dan de WeLiveSecurity blog in de gaten die bijgewerkt zal worden wanneer er nieuwe informatie beschikbaar is.

https://www.welivesecurity.com/2022/04/12/industroyer2-industroyer-reloaded/

17 juni 2019

17 juni 2019
Op maandagochtend hebben veel ICT-Profsleden zich wederom begeven naar een nieuwe ICT-Profsdag. De 7e ICT-Profsdag inmiddels, waar menig ICT'er weer de nodige contactmomenten met collega's en leveranciers heeft gehad. Deze keer was de ICT-Profsdag in de Bilt, waarbij o.a. presentaties over netwerktechniek, en Sharepoint werden aangeboden. Daarnaast was ook Solarwinds aanwezig om hun diensten toe te lichten zodat wij als ICT'er efficiënter ons werk kunnen uitvoeren. Al met al is het een erg geslaagde dag geweest en we kijken graag uit naar de volgende ICT-Profsdag op 4 november!

ALV 2019: nieuw jaar, nieuwe voorzitter!

21 jan 2019
Op 21 januari heeft in de ochtend de Algemene Ledenvergadering plaatsgevonden, welke weer druk bezocht was. Hoogtepunt van deze dag was het het verkiezen van een nieuwe voorzitter. Wegens ziekte heeft de oude voorzitter namelijk zijn bestuursfunctie moeten neerleggen. Wij wensen hem beterschap. Ron Stuurman heeft de rol van voorzitter op zich genomen, zodat ook in 2019 de vereniging weer slagvaardig zich verder mag ontwikkelen. Ron, welkom bij het bestuur!

Certified Google Nest Pro installateur

10 apr 2019

Google Nest Learning thermostaat is de nieuwe standaard

De "Nest Learning" termostaat is een nieuw ontwikkeld product wat nog verder is uitgedacht om energie te besparen zonder in te leveren op comfort.
De Nest termostaat houdt bijvoorbeeld bij wat uw leefschema is en zorgt ervoor dat de temperatuur wordt verlaagd als er niemand thuis is.
Via Smartfone of tablet is de thermostaat in te stellen, zowel thuis als onderweg. 
De Nest is ook uitgerust met een aantal sensoren zoals een vocht-, licht- en bewegingssensor.
Daarmee weet Nest altijd zo zuinig mogelijk te verwarmen. 

Google Certified Installer.

Google Nest heeft een certificering in het leven geroepen zodat deze thermostaten op een vakkundige wijze worden geïnstalleerd.

Google Nest rook- en koolmonoxidemelder.

Google Nest heeft ook een rook- en koolmonoxidemelder op de markt gebracht.
Ook dit product is voorzien van een aantal sensoren om uw veiligheid te garanderen.
De melder is ook te koppelen aan de thermostaat zodat Nest de cv ketel kan uitschakelen als er ooit koolmonoxide vrijkomt.

Online publicaties
JPR: GPU-verkoop ziet sterk herstel, derde meer videokaarten verkocht dan vorig kwartaal
06 dec 2023
Jon Peddie Research heeft de laatste stand van zaken bekendgemaakt over de gpu-markt. Volgens de marktonderzoeker was het derde kwartaal van 2023 een gunstige periode voor de fabrikanten, aangezien er 16,8% meer gpu’s zijn verkocht dan in het...

Repareren, upgraden, geen verf, gerecycled plastic: dat is de nieuwe duurzame Acer Vero 16
06 dec 2023
De afgelopen jaren heeft duurzaamheid in de hele wereld veel meer aandacht gekregen. Het besparen van energie, het hergebruiken van materialen en ook mogelijk maken van reparaties begint steeds belangrijker te worden. Acer heeft vandaag bekend...

Beveiligingsupdates voor Windows 10 na 2025? Prima voor Microsoft, mits je betaalt
06 dec 2023
Naarmate de end-of-life-datum van Windows 10 nadert (14 oktober 2025), heeft Microsoft zijn plannen op het gebied van optionele beveiligingsupdates aangekondigd. Net zoals Windows 7 komt er een Extended Security Updates-programma, waarbij tegen...

Gigabit-regelgeving: EU-lidstaten willen niet alleen glasvezel promoten
06 dec 2023
Als het aan de Europese regeringsvertegenwoordigers ligt, is glasvezel niet de enige optie voor hogesnelheidsnetwerken. Ze verwerpen in ieder geval een fictieve vergunning. De Ministerraad van de Europese Unie heeft zijn standpunt bepaald over de...

Aangeboden door

­